Vernieuwen. Binden. Inspireren. Deel 2

Vernieuwen. Binden. Inspireren. Deel 2


Samenvatting

Sportverenigingen zullen continu moeten kunnen inspelen op veranderende wensen van de kritische sportconsument. Vanaf 2008 hebben verenigingen in vijftien Proeftuinen de kans gekregen om te experimenteren met vernieuwend sportaanbod. Ze deden dat veelal in samenwerking met gemeenten en andere lokale organisaties.

 

In het eerder verschenen boek “Vernieuwen. Binden. Inspireren.” zijn de resultaten van deze Proeftuinen opgetekend aan de hand van interviews met de kartrekkers. Ook zijn aan de hand van deze concrete voorbeelden acht thema’s belicht rond de vernieuwing van het sportaanbod.

 

 

Naast de Proeftuinen, die vier jaar de tijd kregen te experimenteren, is in zeven proeftuinprojecten – op kleinere schaal en binnen het tijdsbestek van één jaar – ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het nieuwe sportaanbod. In sporten als waterpolo, turnen, basketbal en hockey is een nieuwe aanpak gezocht en gevonden. Verenigingen ontwikkelden een aanbod om andere doelgroepen te bereiken en gingen daarmee, ook letterlijk, de straat op of een bedrijf in.

 

Dit tweede deel van “Vernieuwen. Binden. Inspireren.” daagt de lezer uit kennis te maken met deze ervaringen. De interviews bieden inspiratie om in de eigen vereniging of sportomgeving aan de slag te gaan met deze nieuwe mogelijkheden.

Titel:
Vernieuwen. Binden. Inspireren. Deel 2
Ondertitel:
De resultaten van Proeftuinprojecten Nieuwe Sportmogelijkheden
ISBN:
9789081823548
Prijs:
€ 13,50
Omvang:
73 pagina's
Verschenen:
2012
In winkelwagen