De psychologie van de topsporter

De psychologie van de topsporter


Samenvatting

Grote sportprestaties komen niet uit de lucht gevallen. Ze zijn het product van talent en buitengewone inspanningen op fysiek én mentaal vlak. Doorheen het alfabet maak je kennis met krachtige getuigenissen en beklijvende verhalen van topsporters en hun begeleiders. Niet alleen de successen en overwinningen komen aan bod, maar ook de nederlagen, verslavingen, angsten en conflicten. De psychologie van de topsporter is een houvast voor ambitieuze sporters en hun sportieve begeleiders, maar evengoed een inspiratiebron voor sportliefhebbers die meer willen weten dan de roddels, de glitter en de glamour.

De ene sportpsycholoog is de andere niet. Bert de Cuyper behoort tot de begeleiders waarmee ik waardevolle ervaringen heb gedeeld. Rutger Beke \ triatleet, vijfmaal top vijf ironman hawaï.

Als de pijn komt, kun je kiezen en denken dat de pijn erger zal worden, of dat pijn tijdelijk is, en roem eeuwig. Dat maakt een wereld van verschil! Zdének Stybar \ wielrenner/veldrijder, wereldkampioen veldrijden 2010 en 2011.

Dankzij zijn grote praktijkervaring, kan ik in elke fase van de competitie bij Bert De Cuyper te rade gaan om probleemsituaties gericht en structureel aan te pakken en het teamproces te sturen op basis van gefundeerd psychologisch onderzoek. Mick Beunen \ hockeycoach KHC Leuven, fysieke trainer Belgisch olympisch hockeyteam mannen.

Bert de Cuyper is absoluut een inspiratiebron in mijn zoektocht naar een vernieuwende aanpak. Hij zet mij op het spoor van de laatste ontwikkelingen, maar is wel zo verstandig om mij het gevoel te geven dat ik de weg zelf gebaand heb. Vital Heynen \ voormalig hoofdtrainer Noliko Maaseik, bondscoach Duits volleybalteam.

Titel:
De psychologie van de topsporter
Ondertitel:
Van atletiek tot zwemmen
ISBN:
9789081913904
Prijs:
€ 19,99
Omvang:
208 pagina's
In winkelwagen