Breekpunt

Breekpunt


Samenvatting

“Meer dan veertien jaar flashbacks, gesprekken met getuigen, deskundigen plus mijn persoonlijke herinneringen, heb ik inmiddels achter de rug. Toch kan ik nog steeds niet precies zeggen wat er allemaal gebeurde op die fatale dag. Wat zeker is, is dat ik in een ambulance lag en met een slakkengangetje naar een van de Haagse ziekenhuizen werd vervoerd. Heel voorzichtig, omdat zelfs een iets te hoge verkeersdrempel in de ogen van de broeders mij fataal kon zijn.”
Aan het woord is voormalig judoka Bastiaan Ruitenga. In Breekpunt vertelt hij zijn aangrijpende levensverhaal. Aan bod komt zijn ongeluk op de tatami, waardoor zijn veelbelovende sportcarrière in de knop wordt gebroken. Tot verbijstering van omstanders weet hij zich binnen afzienbare tijd weer terug te vechten naar zijn oude niveau. Wanneer het noodlot voor een tweede maal toeslaat, wordt hij gedwongen zijn leven over een andere boeg te gooien.
Breekpunt gaat ook over het denken in mogelijkheden. Want Bastiaan
is een man die opgeven niet tot zijn vocabulaire rekent en ernstige tegenslagen als groeikansen beschouwt. Zijn persoonlijke relaas beschrijft een vechtlust die menigeen tot voorbeeld zal strekken.

Titel:
Breekpunt
Ondertitel:
Een judoka die zichzelf overwint
ISBN:
9789071902192
Prijs:
€ 16,50
Omvang:
182 pagina's
Verschenen:
2016
In winkelwagen