Afbeeldingen van De tweede adem

De tweede adem

Je bent zestien en krijgt de kans naar de Playball Baseball Academy in Florida te gaan. Je omgeving loopt allerminst over van enthousiasme. Wat doe je? Je hebt twee academische titels en met je atleti...
ISBN: 978 90 80914 69 8
Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
OndertitelBreekpunten in de sportcarrière
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum2008
€15,50

Samenvatting

Je bent zestien en krijgt de kans naar de Playball Baseball Academy in Florida te gaan. Je omgeving loopt allerminst over van enthousiasme. Wat doe je? Je hebt twee academische titels en met je atletiekprestaties schurk je tegen de top aan. Kies je voor een baan op academisch niveau of ga je hardlopen voor je beroep? Je speelt als subtopper tafeltennis en wilt hogerop. Je krijgt een ernstig auto-ongeluk, verliest je rechter onderbeen. Stop je met tafeltennis?

In De tweede adem vertellen (top)sporters en coaches over hun breekmomenten. Het zijn momenten van herbezinning die de sporter dwingen tot het maken van een keuze: ga ik door met mijn sportcarrière of niet? Wil ik of kan ik in de gegeven omstandigheden de top halen of opteer ik voor een zoveel rustiger en misschien wel plezieriger route buiten de sport?
Dit boek maakt duidelijk hoe bekende en minder bekende sporters op belangrijke momenten in hun leven keuzes maken waar ze voor de volle honderd procent achter kunnen staan.