Afbeeldingen van Emotionele stabiliteit

Emotionele stabiliteit

In de jaren dat toptennisser Jan Siemerink als prof speelde, leerde hij volgens eigen zeggen dat de echte toppers zich konden onderscheiden door hun emotionele stabiliteit. Mentale factoren zijn dan o...
ISBN: 978 9082165 10 4
Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
OndertitelVanuit mentaal perspectief
Aantal pagina's79
Verschijningsdatum2013
€10,25

Samenvatting

In de jaren dat toptennisser Jan Siemerink als prof speelde, leerde hij volgens eigen zeggen dat de echte toppers zich konden onderscheiden door hun emotionele stabiliteit. Mentale factoren zijn dan ook doorslaggevend op zowel topniveau als op de trainingsbaan.

Dit boek is een praktische informatiebron voor spelers en trainers van elk niveau die concreet met mentale vaardigheden aan de slag willen op de tennisbaan. Je leest meer over wedstrijdspanning, faalangst en de invloed van emoties op je wedstrijdniveau. Je leert hoe je emoties kunt sturen en welke strategieën er zijn om tot een goede prestatie te komen. Met behulp van praktische oefeningen kun je aan de slag om zelf of met je trainer je emotionele stabiliteit te verbeteren.

Zie in de serie &Tennis ook de boeken Aandachtscontrole, Zelfvertrouwen en Motivatie. De boeken zijn ook als serie verkrijgbaar.