Afbeeldingen van En... wat ging er door je heen?

En... wat ging er door je heen?

De sportjournalistiek van ruim honderd jaar geleden is onvergelijkbaar met de dynamiek die het vak tegenwoordig kenmerkt. Onder invloed van de groei van de sport, de oprukkende media én de commercie,...
ISBN: 978 90 71902 16 1
Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
OndertitelOntwikkeling van de Nederlandse sportjournalistiek
Aantal pagina's200
Verschijningsdatum2015
€25,50

Samenvatting

De sportjournalistiek van ruim honderd jaar geleden is onvergelijkbaar met de dynamiek die het vak tegenwoordig kenmerkt. Onder invloed van de groei van de sport, de oprukkende media én de commercie, is het beroep van sportjournalist niet meer uit onze samenleving weg te denken. Maar welke kijk heeft de beroepsgroep zelf op haar functioneren? Welke ontwikkelingen en ervaringen hebben het metier haar huidige status gegeven? Is de sportjournalistiek te verweven met de commercie? En hoe wordt er geanticipeerd op de laatste aanwinst, de social media?

En… wat ging er door je heen? beschrijft de ontwikkeling van de Nederlandse sportjournalistiek vanaf haar ontstaan. Bekende sportjournalisten van radio en televisie, hoofdredacteuren van kranten en tijdschriften, sportfotografen, sponsoren, persvoorlichters en andere betrokkenen, vertellen vanuit verschillende invalshoek over hun vakgebied. Om een zo volledig mogelijk beeld te geven van de sportjournalistiek, delen topsporters en vedetten hun praktijkervaringen met de media. Wie dit boek leest, krijgt een kijkje achter de schermen van een tot ieders verbeelding sprekende beroepsgroep.

Met een voorwoord van Guus van Holland, onder redactie van Cors van den Brink, Hans Klippus, Henk Stouwdam, John Volkers en Eimer Wieldraaijer.