Afbeeldingen van Ontdekkend leren voetballen

Ontdekkend leren voetballen

Voor veel kinderen is leren voetballen een grote passie. Het begint vaak al op straat, op veldjes en op pleintjes. Juist daar wordt volgens velen het fundament gelegd voor hun ontwikkeling. Jonge spel...
ISBN: 9789071902253
Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
Aantal pagina's113
Verschijningsdatum2017
€20,50

Samenvatting

Voor veel kinderen is leren voetballen een grote passie. Het begint vaak al op straat, op veldjes en op pleintjes. Juist daar wordt volgens velen het fundament gelegd voor hun ontwikkeling. Jonge spelers ontdekken dan zelf hoe het spel in elkaar zit. Ontdekkend leren voetballen beschrijft hoe de kracht van zelf ontdekken ook in de training een rol kan spelen. Het breekt een lans voor leren in het spel met een trainer die nauwkeurig de leerrijke omgeving ontwerpt. Het boek combineert de praktijkkennis uit het voetbal met actuele wetenschappelijke inzichten op het gebied van motorisch leren en spel.

Aan de hand van voorbeelden van praktijkgerichte spelvormen, leren kinderen het voetbal te ontdekken. De uitgave is bedoeld voor iedereen die zich graag bezighoudt met het creëren van een krachtige omgeving voor het leren spelen van het voetbalspel.

Ontdekkend leren voetballen is het resultaat van een meerjarige samenwerking tussen de PEC Zwolle voetbalacademie en de Calo van Hogeschool Windesheim. Het is de eerste uitgave van de reeks Spelend leren in de jeugdsport, waarin thema’s ter verbetering van het pedagogisch-didactische klimaat, en dus ook het leerklimaat voor jeugdsporters, centraal staan.

Bekijk ook de video Ontdekkend leren voetballen (Calo Windesheim & PEC Zwolle).