Afbeeldingen van Ruwe diamanten

Ruwe diamanten

Zo jong en nu al zó goed! Talenten in de sport krijgen de nodige bewondering in de kring van hun familie, onder vrienden en bij sportliefhebbers. Maar het zijn ruwe diamanten, die pas na lang en zorgv...
ISBN: 9789071902000
Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
OndertitelTalentontwikkeling in de sport
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum2011
€18,50

Samenvatting

Zo jong en nu al zó goed! Talenten in de sport krijgen de nodige bewondering in de kring van hun familie, onder vrienden en bij sportliefhebbers. Maar het zijn ruwe diamanten, die pas na lang en zorgvuldig slijpen de kans krijgen om te gaan schitteren op Olympisch niveau.

Nederland realiseert zich meer en meer hoe belangrijk talentontwikkeling in de sport is. De ontwikkeling van jonge, ambitieuze sporters vergt specifieke kennis en ervaring en een grote betrokkenheid – van ouders, coaches, sportbonden en anderen.

Dit boek biedt inzicht in de belangrijkste thema’s in het wetenschappelijk onderzoek naar, en het beleid rond talentontwikkeling en de kritische vragen die daarbij aan de orde komen.Het bevat interviews met jonge sporters, hun ouders en coaches in vijf takken van sport. Die reportages maken duidelijk hoe de sportbonden momenteel hun talenten op weg helpen naar de top en hoeveel inspanningen daarvoor nodig zijn.

Het bedrijfsleven en het onderwijs spelen een belangrijke rol in de begeleiding van sporters bij hun maatschappelijke carrière. Dat aspect van talentontwikkeling komt aan de orde in gesprekken met onder meer Randstad, Rabobank en onderwijsorganisaties.

Ruwe diamanten geeft de lezer hiermee een brede en actuele kijk op de talentontwikkeling in de sport.