Afbeeldingen van Smeden tot Goud

Smeden tot Goud

Met goud en zilver in de rugzak kwamen hun sporters terug uit Beijing. In dit boek vertellen elf olympische coaches over de weg naar dat succes. Om hun ervaring te borgen en hun kennis te delen met an...
ISBN: 978 90 71902 06 2
Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
OndertitelOlympische coaches delen hun ervaring
Aantal pagina's108
Verschijningsdatum2009
€15,00

Samenvatting

Met goud en zilver in de rugzak kwamen hun sporters terug uit Beijing. In dit boek vertellen elf olympische coaches over de weg naar dat succes. Om hun ervaring te borgen en hun kennis te delen met anderen.

Hoe verliep de weg tussen het dromen over een medaille en de concrete opdracht om de beste van de wereld te worden? Welke rol speelden de coaches in dat proces. Wat zien ze als hun belangrijkste bijdrage aan het resultaat? Hoe diep doken ze in het privéleven van hun sporters om hen de balans tussen arbeid en rust te laten vinden? Waar vonden ze de beste mensen voor het begeleidingsteam en hoe verliep die samenwerking? En hoe leerden ze hun sporters overeind te blijven in de heksenketel rond de Spelen?

Die vragen komen aan de orde in de interviews met elf coaches. Uit hun antwoorden blijkt dat ieder een eigen route heeft naar het succes. Bovendien geven ze open en eerlijk inzicht in de belangrijkste dilemma’s waarmee ze in de voorbereidingen op de Spelen zijn geconfronteerd. Zodat hun collega’s daar lering uit kunnen trekken.

Maak op een bijzondere wijze kennis met de visie en werkwijze van Robin van Galen, Sjef Janssen, Marc Lammers, Jacco Koops, Chris de Korte, René Mijnders, Maurice Paardenkooper, Marjolein van Unen, Josy Verdonkschot, Jacco Verhaeren en Marcel Wouda.