Afbeeldingen van Sport en haar professoren

Sport en haar professoren

Sport speelt een cruciale, verbindende rol in onze maatschappij. Niet alleen zijn velen van ons regelmatig met sport bezig, er komt ook steeds meer bij kijken: hoogwaardige technologie, biochemie, fys...
ISBN: 978 90 71 902 08 6
Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
OndertitelSportwetenschap in ontwikkeling
Aantal pagina's156
Verschijningsdatum2010
€15,50

Samenvatting

Sport speelt een cruciale, verbindende rol in onze maatschappij. Niet alleen zijn velen van ons regelmatig met sport bezig, er komt ook steeds meer bij kijken: hoogwaardige technologie, biochemie, fysiologie, pedagogiek – er is eigenlijk geen onderwerp in de wetenschap dat niet rechtstreeks aan sport raakt.

Niet voor niets neemt sportonderzoek de laatste jaren in ons land toe. NOC*NSF, het W.J.H. Mulier Instituut, InnoSportNL en het Landelijk Overleg Sportgezondheids Onderzoek zijn, samen met vele partijen, bezig het sportonderzoek in Nederland naar een hoger plan te tillen. Hiervoor zijn verschillende trajecten in gang gezet (zie ook www.nocnsf.nl/onderzoek). Eén ervan is de realisatie van Sport en haar professoren.

In Sport en haar professoren komen de dragers van sportonderzoek aan het woord. Dertien vooraanstaande sporthoogleraren vertellen over de actuele en toekomstige ontwikkelingen op hun vakgebied. Hoe verrichten zij onderzoek? Wat zijn hun wetenschappelijke passies, hun persoonlijke drijfveren? Wat zijn in Nederland momenteel de belangrijkste wetenschappelijke vragen op sportgebied? En hoe dragen zij het Olympisch Vuur uit? Deze nieuwe uitgave in de serie Sport en Kennis geeft op toegankelijke wijze antwoord op deze en andere vragen.