Afbeeldingen van Vijftien jaar Haile in Hengelo

Vijftien jaar Haile in Hengelo

‘Een arm man kan te midden van de rijken wonen. Maar een rijke kan niet tussen de armen wonen.’ Dat zegt Haile Gebrselassie in het boek “Vijftien jaar HAILE in Hengelo”. In 1994 vestigde hij in het FB...
ISBN: 978 90 71902 03 1
Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
OndertitelZakenman in trainingspak
Aantal pagina's72
Verschijningsdatum2009
€12,00

Samenvatting

‘Een arm man kan te midden van de rijken wonen. Maar een rijke kan niet tussen de armen wonen.’
Dat zegt Haile Gebrselassie in het boek “Vijftien jaar HAILE in Hengelo”. In 1994 vestigde hij in het FBK Stadion zijn eerste wereldrecord. Sindsdien kent de wereld hem als een mens die zich nauw betrokken voelt bij zijn geboorteland Ethiopië.

Gesprekken met Haile krijgen altijd een onvermoede diepgang. Achter zijn brede glimlach gaat een zakenman schuil die het maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk brengt. Vanuit de Afrikaanse werkelijkheid zet hij ons vaak aan het denken over onze Westerse wereld.

Dit boek gaat daarom over sport én zaken. Auteur Cors van den Brink haalt herinneringen op aan successen en andere bijzondere gebeurtenissen in de carrière van “Mr. Hengelo” – in het Fanny Blankers-Koen stadion en elders in de wereld. Hij beschrijft ook de weg van de boerenzoon die zich ontwikkelde tot een succesvol ondernemer. De atleet zijn startgelden en premies investeert in eigen land en werk schept voor vele honderden Ethiopiërs. Die scholen bouwt om kinderen een toekomst te bieden. Want een rijk man kan niet werkloos toezien als hij tussen armen woont.

Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar de stichting Local Heroes, die Haile in staat stelt om kinderen uit arme gezinnen gratis onderwijs aan te bieden.