Afbeeldingen van VoetbalPsychologie

VoetbalPsychologie

Wat zou het fantastisch zijn wanneer een voetballer onder alle omstandigheden zijn niveau haalt. Wanneer hij, na tot twee keer toe balverlies te hebben geleden, toch weer een bal vraagt. Wanneer hij,...
ISBN: 9789071902130
Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
OndertitelOp het veld, met de bal aan de voet
Aantal pagina's120
Verschijningsdatum2014
€20,50

Samenvatting

Wat zou het fantastisch zijn wanneer een voetballer onder alle omstandigheden zijn niveau haalt. Wanneer hij, na tot twee keer toe balverlies te hebben geleden, toch weer een bal vraagt. Wanneer hij, ondanks de kritiek van een medespeler, de trainer of het publiek, weer vol het duel aangaat én wint. Wanneer hij toch blijft coachen, ook al zit hij niet in de wedstrijd. Kun je spelers hierop trainen? Ja dat kan.

Oud-voetballer en psycholoog Bram Meurs ontwikkelde op basis van zijn ervaring veertien oefenvormen die een voetballer niet alleen trainen om onder alle omstandigheden zijn niveau te halen, maar ook beter maken. Deze oefenvormen vinden plaats op het veld, met de bal aan de voet. Daar waar een voetballer gewend is te trainen.

Bram Meurs (1982) is sociaal & organisatiepsycholoog en speelde betaald voetbal bij PSV en Eindhoven. Daarna speelde hij acht jaar in de top van het amateurvoetbal bij VV Noordwijk en IJsselmeervogels en een jaar bij het Spaanse Naron in de tercera division. Hij is in het bezit van het diploma Trainer Coach III en coauteur van het boek Kopsterk. mentale training & begeleiding in het voetbal.

De oefenvormen van VoetbalPsychologie worden inmiddels in praktijk gebracht, geperfectioneerd en verder uitgebreid binnen de jeugdopleiding van AZ Alkmaar.